Cursurile sunt organizate de Asociatia INDECO in cadrul proiectului „Ritmuri transfrontaliere”, RO 2006/018-447.01.02.06, finanţat prin Programul de vecinătate Romania – Moldova 2004 - 2006, Prioritatea 2 - Fondul Comun al Proiectelor Mici-Phare CBC 2006.
Cerinte obligatorii pentru participare la cursuri:
     • domiciliul in unul din judetele: Botosani, Iasi, Vaslui, Galati sau Republica Moldova;
     • varsta minima 18 ani;
     • studii minime absolvite: liceu;
     • dosar personal (se transmite numai de persoanele selectate in urma evaluarii formularelor!) ce va cuprinde: adeverinta medicala cu mentiunea „apt pentru participare la curs” si copii xerox la urmatoarele acte: buletin/carte de identitate, certificat de nastere, certificat de casatorie (daca este cazul si numai cand a intervenit schimbare de nume), diploma de studii.
Curs de instruire/ Atelier de lucru pentru ocupatia „Discjokey (DJ)”
Disc jockey-ul este specialistul care elaborează programe muzicale în viziune proprie sau pentru spectacole cu subiect predeterminat, la cererea clienţilor, pentru concursuri de dans, discotecă, dedicaţii muzicale, prezentări de modă, piese de teatru, aniversări, diverse spectacole ), punându-şi în valoare capacitatea de creaţie, fantezia şi cunoştinţele în domeniul istoriei muzicii de divertisment.

El concepe programe diverse, selecţionând melodii reprezentative pentru genuri, stiluri şi curente musicale din diferite perioade, atribuie roluri în cadrul spectacolului şi redactează desfăşurătorul manifestărilor artistice. Cursivitatea programului muzical este asigurată prin aplicarea unor tehnici de mixaj variate.

Module de instruire:
- promovarea directă a produsului muzical;
- elaborarea programelor si tehnici de mixaj
- pregătirea spectacolelor
- amplasarea aparaturii şi sistemelor pentru sunet
- asigurarea sonorizării spectacolului

Durata cursului este de 50 de ore.

Inscriere online: Pentru inscrierea online, dupa intrarea tuturor informatiilor necesare, va trebui sa uploadezi 3 dintre cele mai bune mixuri/melodii ale tale. In urma unei preselectii vei participa la cursul de DJ sau de MC.

Click aici pentru pagina de inscriere.

Curs de instruire/ Atelier de lucru pentru ocupatia „Maestru de ceremonii (MC)”
Maestrul de ceremonii este specialistul care participă la organizarea şi desfăşurarea unor evenimente speciale: concerte, festivaluri, expozitii, conferinte de presa, inaugurari, lansari de programe, aniversari, campanii, strangeri de fonduri, vizite, concursuri, etc.

Maestrul de ceremonii lucrează pe cont propriu sau ca angajat în cadrul unor discoteci, cluburi, posturi de radio şi TV, în industria spectacolelor, sau în cadrul unor firme organizatoare de evenimente, fiind o persoană dinamică, flexibilă, cu mare capacitate de comunicare, adaptabilă la situaţii variate, dovedind spontaneitate, putere de convingere şi capacitate de antrenare a participanţilor la acţiuni.

Module de instruire:
- Tipuri de evenimente si caracteristici
- Organizarea evenimentelor, planificarea si evaluarea activitatilor
- Asigurarea surselor de finantare
- Pregatirea evenimentelor
- Necesarul tehnico-material
- Metode si tehnici de comunicare
- Elemente si tehnici de promovare

Durata cursului este de 50 de ore.

Inscriere online: Click aici pentru pagina de inscriere.

Data limita de inscriere : 27 mai 2009
Selectia participantilor : 28 mai 2009. Raspunsurile le veti primi pe adresa dvs. de e-mail din Formularul de înscriere.

Cursurile sunt gratuite, se vor desfasura in iunie 2009, sunt autorizate de Consilul National de Formare Profesionala a Adultilor si se finalizeaza, in urma examenului de absolvire, cu certificate recunoscute in Uniunea Europeana.

Informatii suplimentare:
Romania, Iasi – Asociatia INDECO, str. 14 decembrie 1989, nr. 2B, etj. 2, tel/fax:004 0232 258653, sau email: ritmuri@asociatia-indeco.ro
Moldova, Balti – Centrul de Resurse pentru Adolescenti si Tineret, str. Conev, nr. 7, tel +373 231 77298
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.