Prin activitatile proiectului urmarim sa consolidam o alternativa culturala muzicala si sa dezvoltam in rindul tinerilor din zona transfrontaliera gustul pentru noutate, neconventional si electronic.

Totodata, incercam sa imprimam respectul între tineri, toleranta fata de alte culturi urbane si, finalmente, pledam pentru sustinerea idealului exprimarii neingradite. In acest scop vom organizara si desfasurara un eveniment la care tinerii pot participa, pot discuta si se pot pronunta asupra diferitelor genuri muzicale.

Mai mult, deoarece in zona transfrontaliera si nu numai, se remarca o lipsa de profesionalism in organizarea evenimentelor de tineret (de multe ori nu exista un mesaj clar, singurele obiective stabilite de organizatori fiiind ....incasari cat mai mari!), prin proiect ne propune instruirea persoanelor angrenate in organizarea/sustinerea evenimentelor de tineret, certificarea competentelor dobandite prin diplome cu recunoastere in UE si realizarea unui Ghid practic care sa permita si altor organizatii replicarea activitatilor.

Concertul organizat la finalul perioadei de instruire poarta si semnificatia unei racordari concrete la culturile occidentale asa-numite “mature”, in care astfel de initiative sint sustinute intr-un mod coerent, contribuind la schimbarea sau cel putin la o aerisire a mentalitatii in rindul tinerilor.
Strategia folosita pentru realizarea obiectivelor proiectului:
        • Furnizarea de servicii de instruire si formare profesionala prin organizarea de training-uri de instruire si dezvoltare a abilitatilor in ocupatiile « DJ » si « MC », pentru un numar de 30 de tineri din judetele Iasi, Botosani, Vaslui, Galati si Republica Moldova.

• Organizarea unei concert de muzica electronica « Ritmuri transfrontaliere » spectacol realizat si sustinut de participantii la programul de formare sub directa indrumare a formatorilor si echipelor de implementare.

• Realizarea unui « Ghid al organizatorului de activitati de tineret » ce va fi folosit atat ca material didactic pentru participantii la curs cat si pentru diseminarea informatiilor in zona transfrontaliera Romania-Moldova prin ONG de resedinta a tinerilor participanti la programul de formare.
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.